dimecres, 23 de maig del 2012

El nadó i el primer dia a la piscina

Als nens els encanta l'aigua, i l'estiu és l'època de l'any ideal per gaudir de divertits dies en la piscina amb el nostre bebè.

A través de l'aigua podràs estimular al teu bebè amb jocs i practicar exercicis per enfortir els seus músculs.

Si és el primer contacte del teu bebè amb l'aigua has de ser molt *cautelosa i donar-li confiança abans de capbussar-ho dins de la piscina. Cal tenir una mica de tacte en aquest sentit i anar mullant-ho de poc perquè no s'espanti.

El més important és que el bebè se senti còmode i segur amb la persona que està amb ell dins de l'aigua. Quan confia se sent protegit i sap que gens pot succeir-li. D'aquesta manera, evitarem que li agafi por a l'aigua.

Al principi tampoc ficarem el cap del bebè sota l'aigua, però pots mullar-la-hi amb una regadora o amb les teves mans perquè senti com “una pluja” que li cau per la cara. Així s'anirà acostumant.

Una vegada que el nen se senti segur, pots donar-li una mica més de llibertat, però mai li llevis l'ull de damunt. Igual que si ho poses en un flotador, no deixis de mirar-ho perquè podria escórrer-se pel forat o donar-se la volta.

Quant als exercicis, si el bebè camina, podem portar-li de la mà a donar una caminada per la piscina (per la part baixeta o les escales) per enfortir els músculs de les cames.

En canvi si encara no es manté dempeus, pots posar-ho de cap per avall subjectant-ho del pit i entre les cames. El bebè intentarà moure les cames i alhora estarà enfortint els músculs de l'esquena i el pit