diumenge, 13 de gener del 2013

Noves tendències aquàtiques





Les activitats més innovadores
D’entre totes les noves activitats de wellness que es practiquen a la piscina, podem distingir un primer grup emmarcat en l’àmbit de la salut i el fitness (aquabike, ritmes llatins, aigua tono, aquarunning, aquasports, aqua tbc, aquacombat...) i un segon grup en l’àmbit de la salut i la relaxació, on les activitats estan més enfocades a la relaxació mental o a la meditació (watsu,Tai-txi, aquapilates...).
Tot aquest conjunt de sessions aquàtiques dirigides afavoreixen una part important del benestar, que és la socialització. Les relacions personals entre els practicants afavoreix la interacció social, la integració dins d’un grup, així com la comunicació motriu i verbal.
Cal destacar que a tota aquesta oferta d’activitats s’hi uneixen les infraestructures esportives que obten per a la construcció cada cop més freqüent de zones d’aigua reservades per als circuits termolúdics i de relaxació. Finalment, no hem d’oblidar que el “wellness” o benestar físic, mental i social no es limita a gaudir d’una zona d’aigües de relax, sinó que consisteix en assolir uns hàbits saludables.
LLISTA D'ACTIVITATS
aigua tono
Fitness aquàtic funcional adaptat a les possibilitats i necessitats de la gent gran per tal de millorar les habilitats físiques i la qualitat de vida.
Aquabike
Treball cardiovascular marcat pel ritme de la música on s’utilitzen bicicletes dins l’aigua.
AquaTBC (Treball global del cos)
Treball aeròbic i de tonificació de tots els grans grups musculars.
Ritmes llatins a l’aigua
Treball cardiovascular on es realitzen petites coreografies utilitzant com a suport musical ritmes llatins diferents.
Aquarunning
Treball cardiovascular a la piscina profunda i amb cinturó de flotació, on es fan moviments senzills de carrera a diferents ritmes. Durada de 20 minuts, com a màxim.
AquaCOMBAT
Combina el treball cardiovascular i el de resistència muscular. Es practiquen els gests i la biomecànica dels esports de combat: karate, kickboxing, boxa... adaptats a l’aigua.
Aqua Sports
Treball cardiovascular i de resistència muscular. Es practiquen els gests i la biomecànica d’esports adaptats a l’aigua (esquí, tennis, futbol...)
Aquapilates
Activitat de control postural, estiraments i tonificació dins l’aigua.
Tai-txi
Sessió de relaxació on s’apliquen els moviments del tai-txi utilitzant les propietats de l’aigua.
Watsu
Relaxació a través d’unes seqüències de moviments i estiraments basats en el shiatsu (tècnica de massatge i estirament oriental). L’aigua ha de estar a 34ºC i les execucions dels moviments es realitzen en parelles